Restauracja Przyjęcia Weselne Przykładowe zestawy (menu)

Przykładowe propozycje menu

ZESTAW I
Powitanie chlebem i solą
Kieliszek wina musującego
Dania gorące podane na początku

  • Flaczki po warszawsku z majerankiem i gorącymi bułeczkami
  • Zraziki wieprzowe w aksamitnym sosie z kluskami śląskimi i buraczkami

lub

  • Pieczona soczysta wołowina w sosie ziołowym z pieczonymi ziemniaczkami i grillowanymi
  • warzywami

Bufet zimnych przekąsek

  • Roladki z łososia faszerowane nadziewane rybami i blanszowanymi liśćmi szpinaku
  • Trio śledziowe: śledzik pod pierzynką śmietanowo–migdałową, zasmażany w pomidorach w buraczkach z cebulką
  • Schab faszerowany suszonymi śliwkami w galarecie z musem chrzanowym
  • Rolada z kurczaka na słodko faszerowana mięsiwem dekorowana owocami,
  • Deski wędlin i pasztetów z piklami:
  • szynka staropolska
  • wędzona polędwica ,boczek pieczony
  • baleron wędzony
  • pasztety domowe
  • Tradycyjna sałatka jarzynowa
  • Sałatka ze świeżymi warzywami i czosnkiem pod kołderką z serem feta
  • Świeże warzywa sezonowe
  • Wybór sosów
  • Domowe marynaty i pikle
  • Wybór pieczywa
  • Masełka smakowe

Dania na gorące podane przed północą

  • Strogonow – aromatyczna wołowina z korniszonami i grzybkami z kluseczkami francuskimi  i świeżymi warzywami

Na deser

  • Piętrowy tort weselny
  • Ciasta domowe
  • Świeże sezonowe owoce


Danie gorące podane nad ranem

  • Barszcz czerwony z pasztecikiem
  • Napoje zimne, soki owocowe, woda mineralna gazowana/ niegazowana 0,5 l/os
  • kawa, herbata

 


ZESTAW II
Powitanie chlebem i solą
Kieliszek wina musującego
Dania gorące serwowane na początku

  • Zupa krem z grzybów leśnych z grzankami czosnkowymi
  • Kotleciki schabowe w ziemniaczanych pałeczkach podane w sosie grzybowym

lub

  • Łosoś grillowany z ziołami w aksamitnym sosie z opiekanymi ziemniaczkami i bukietem warzyw

Bufet zimnych przekąsek

  • Sandacz faszerowany wykwintnymi rybami na postumencie z sałatki jarzynowej
  • Trio śledziowe: pod pierzynką śmietanowo – migdałową, zasmażane w pomidorach, w buraczkach
  • Indyk w maladze
  • Rolada z kurczaka faszerowana wyśmienitym mięsiwem dekorowana owocami
  • Wiejski półmisek pieczystych mięs i wędlin;
  • szynka staropolska
  • polędwica wędzona
  • schab pieczony
  • karkówka pieczona marynowana ziołami
  • boczek domowy
  • kabanosy
  • pasztety
  • Sałatka rzymska z brokułami, kalafiorem, czerwona fasolą, świeżymi warzywami, smażoną cukinia,
  • salami w sosie majonezowym
  • Sałatka grecka świeże warzywa z kostkami sera feta i czarnymi oliwkami
  • Świeże warzywa sezonowe
  • Wybór sosów
  • Domowe marynaty i pikle
  • Wybór pieczywa
  • Masełka smakowe

Dania na gorąco podane przed północą

  • Cielęcina po myśliwsku podawana z ziemniaczanymi kluseczkami i sałatką z buraczków

Na deser

  • Piętrowy tort weselny
  • Wyśmienite ciasta domowe:
  • sernik
  • jabłecznik
  • czekoladowe
  • Świeże sezonowe owoce

Danie gorące podane nad ranem

  • Barszczyk z pasztecikiem
  • Napoje zimne, soki owocowe, woda mineralna gazowana/ niegazowana 0,5 l os
  • kawa, herbata

 


Zestaw III
Powitanie chlebem i solą
Kieliszek wina musującego
Dania gorące serwowane na początku

  • Tradycyjne staropolskie flaczki
  • Polędwiczki wieprzowe w aromatycznym sosie z grzybów leśnych z opiekanymi ziemniaczkami i
  • bukietem warzyw

Bufet zimnych przekąsek

  • Szczupak faszerowany w całości
  • Roladki z łososia z serem mascarpone i świeżym grapefruitem
  • Matiasy z oliwie z cebulką
  • Schab po warszawsku
  • Pierś z indyka w galarecie
  • Roladka z kurczaka z owocami na słodko
  • Smalec wiejski z przyprawami kiszonymi ogórkami
  • Wiejski półmisek pieczystych mięs i wędlin;
  • szynka staropolska
  • polędwica wędzona
  • schab pieczony
  • karkówka pieczona marynowana ziołami
  • pierś z indyka
  • boczek domowy
  • kabanosy
  • pasztety
  • Deska wykwintnych serów z suszonymi owocami i bakaliami
  • Tradycyjna sałatka jarzynowa
  • Sałatka grecka świeże warzywa z kostkami sera feta i czarnymi oliwkami
  • Sałatka kalifornijska
  • Świeże warzywa sezonowe
  • Wybór sosów
  • Domowe marynaty i pikle
  • Wybór pieczywa
  • Masełka smakowe

Dania podawane w formie grilla

  • Filety z kurczaka z ziołami
  • Łosoś z rozmarynem
  • Karkówka bejcowana w piwie
  • Ziemniaki faszerowane boczkiem i serem żółtym
  • Mix sałat i warzyw sezonowych

lub do wyboru
Dania na gorąco na bufecie

  • Trio pierogów: ze szpinakiem i serem feta, z kapustą i grzybami, z mięsem
  • Penne w kremowym sosie z kurczakiem, cukinią i suszonymi pomidorami

lub

  • Filet z sandacza pieczony z płatkami migdałów podany ze szpinakiem,
  • ryżem i sosem cytrynowym

Na deser

  • Piętrowy tort weselny
  • Wyśmienite ciasta domowe (trzy rodzaje)
  • Świeże owoce

Nad ranem

  • Barszcz czerwony z francuskim pasztecikiem
  • Woda mineralna gazowana/ niegazowana
  • Napoje zimne 0,5 l
  • kawa, herbata

 


Dodatkowo według własnego zamówienia:

  • Prosiak pieczony faszerowany kaszą gryczaną
  • Dzik pieczony
  • Wieprzowa szynka pieczona w całości
  • Sandacz faszerowany podawany w całości lub pstrąg faszerowany podawany w całości
  • Łosoś faszerowany podawany w całości w asyście owoców morza
  • Potrawy z grilla serwowane na tarasie (do 3 godzin)
  1. Łosoś z warzywami i masłem koperkowym pieczony w folli
  2. Pierś z kurczaka marynowana w ziołach
  3. Karkówka bejcowana piwem i ziołami
  4. Szaszłyk wegetariański z warzywami
  5. Ziemniaki pieczone w folii z masłem ziołowym
  • Fontanna czekoladowa z owocami z białą lub brązową czekoladą
  • Fontanna alkoholowa
  • Marcepanowy tort weselny (według zamówienia)

 

Istnieje możliwość skomponowania własnego menu, prosimy o informacje a prześlemy bazę potraw.
Do każdego zestawu menu doliczamy serwis w wysokości 10%
Korkowe (ustalenia indywidualne)
Dodatkowo organizujemy: rejsy statkiem, motorówką, pokazy sztucznych ogni, pokazy
barmańskie, taneczne, zespoły muzyczne, wodzireja i inne

Jeśli chcieli by Państwo poznać szczegółowe informacje zapraszamy serdecznie na spotkanie.

Marina Diana Sp. z o. o.

ul. Wczasowa 24, 05-127
Białobrzegi pod Warszawą
Zalew Zegrzyński (Zegrze)

tel. 22 768 01 41
fax 22 768 01 42
kom. 604 566 449

marinadiana@marinadiana.pl

 

 

newsletterjeśli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach wpisz e-mail:

Created by A4 Studio

Rezerwacja ON-LINE:
data przyjazdu: data wyjazdu: