Restauracja • Przyjęcia Weselne • Przykładowe zestawy (menu)
Przykładowe propozycje menu
ZESTAW I
Powitanie chlebem i solą
Kieliszek wina musującego
Dania gorące podane na początku
- Flaczki po warszawsku z majerankiem i gorącymi bułeczkami
- Zraziki wieprzowe w aksamitnym sosie z kluskami śląskimi i buraczkami
lub
- Pieczona soczysta wołowina w sosie ziołowym z pieczonymi ziemniaczkami i grillowanymi
- warzywami
Bufet zimnych przekąsek
- Roladki z łososia faszerowane nadziewane rybami i blanszowanymi liśćmi szpinaku
- Trio śledziowe: śledzik pod pierzynką śmietanowo–migdałową, zasmażany w pomidorach w buraczkach z cebulką
- Schab faszerowany suszonymi śliwkami w galarecie z musem chrzanowym
- Rolada z kurczaka na słodko faszerowana mięsiwem dekorowana owocami,
- Deski wędlin i pasztetów z piklami:
- szynka staropolska
- wędzona polędwica ,boczek pieczony
- baleron wędzony
- pasztety domowe
- Tradycyjna sałatka jarzynowa
- Sałatka ze świeżymi warzywami i czosnkiem pod kołderką z serem feta
- Świeże warzywa sezonowe
- Wybór sosów
- Domowe marynaty i pikle
- Wybór pieczywa
- Masełka smakowe
Dania na gorące podane przed północą
- Strogonow – aromatyczna wołowina z korniszonami i grzybkami z kluseczkami francuskimi i świeżymi warzywami
Na deser
- Piętrowy tort weselny
- Ciasta domowe
- Świeże sezonowe owoce
Danie gorące podane nad ranem
- Barszcz czerwony z pasztecikiem
- Napoje zimne, soki owocowe, woda mineralna gazowana/ niegazowana 0,5 l/os
- kawa, herbata
ZESTAW II
Powitanie chlebem i solą
Kieliszek wina musującego
Dania gorące serwowane na początku
- Zupa krem z grzybów leśnych z grzankami czosnkowymi
- Kotleciki schabowe w ziemniaczanych pałeczkach podane w sosie grzybowym
lub
- Łosoś grillowany z ziołami w aksamitnym sosie z opiekanymi ziemniaczkami i bukietem warzyw
Bufet zimnych przekąsek
- Sandacz faszerowany wykwintnymi rybami na postumencie z sałatki jarzynowej
- Trio śledziowe: pod pierzynką śmietanowo – migdałową, zasmażane w pomidorach, w buraczkach
- Indyk w maladze
- Rolada z kurczaka faszerowana wyśmienitym mięsiwem dekorowana owocami
- Wiejski półmisek pieczystych mięs i wędlin;
- szynka staropolska
- polędwica wędzona
- schab pieczony
- karkówka pieczona marynowana ziołami
- boczek domowy
- kabanosy
- pasztety
- Sałatka rzymska z brokułami, kalafiorem, czerwona fasolą, świeżymi warzywami, smażoną cukinia,
- salami w sosie majonezowym
- Sałatka grecka świeże warzywa z kostkami sera feta i czarnymi oliwkami
- Świeże warzywa sezonowe
- Wybór sosów
- Domowe marynaty i pikle
- Wybór pieczywa
- Masełka smakowe
Dania na gorąco podane przed północą
- Cielęcina po myśliwsku podawana z ziemniaczanymi kluseczkami i sałatką z buraczków
Na deser
- Piętrowy tort weselny
- Wyśmienite ciasta domowe:
- sernik
- jabłecznik
- czekoladowe
- Świeże sezonowe owoce
Danie gorące podane nad ranem
- Barszczyk z pasztecikiem
- Napoje zimne, soki owocowe, woda mineralna gazowana/ niegazowana 0,5 l os
- kawa, herbata
Zestaw III
Powitanie chlebem i solą
Kieliszek wina musującego
Dania gorące serwowane na początku
- Tradycyjne staropolskie flaczki
- Polędwiczki wieprzowe w aromatycznym sosie z grzybów leśnych z opiekanymi ziemniaczkami i
- bukietem warzyw
Bufet zimnych przekąsek
- Szczupak faszerowany w całości
- Roladki z łososia z serem mascarpone i świeżym grapefruitem
- Matiasy z oliwie z cebulką
- Schab po warszawsku
- Pierś z indyka w galarecie
- Roladka z kurczaka z owocami na słodko
- Smalec wiejski z przyprawami kiszonymi ogórkami
- Wiejski półmisek pieczystych mięs i wędlin;
- szynka staropolska
- polędwica wędzona
- schab pieczony
- karkówka pieczona marynowana ziołami
- pierś z indyka
- boczek domowy
- kabanosy
- pasztety
- Deska wykwintnych serów z suszonymi owocami i bakaliami
- Tradycyjna sałatka jarzynowa
- Sałatka grecka świeże warzywa z kostkami sera feta i czarnymi oliwkami
- Sałatka kalifornijska
- Świeże warzywa sezonowe
- Wybór sosów
- Domowe marynaty i pikle
- Wybór pieczywa
- Masełka smakowe
Dania podawane w formie grilla
- Filety z kurczaka z ziołami
- Łosoś z rozmarynem
- Karkówka bejcowana w piwie
- Ziemniaki faszerowane boczkiem i serem żółtym
- Mix sałat i warzyw sezonowych
lub do wyboru
Dania na gorąco na bufecie
- Trio pierogów: ze szpinakiem i serem feta, z kapustą i grzybami, z mięsem
- Penne w kremowym sosie z kurczakiem, cukinią i suszonymi pomidorami
lub
- Filet z sandacza pieczony z płatkami migdałów podany ze szpinakiem,
- ryżem i sosem cytrynowym
Na deser
- Piętrowy tort weselny
- Wyśmienite ciasta domowe (trzy rodzaje)
- Świeże owoce
Nad ranem
- Barszcz czerwony z francuskim pasztecikiem
- Woda mineralna gazowana/ niegazowana
- Napoje zimne 0,5 l
- kawa, herbata
Dodatkowo według własnego zamówienia:
- Prosiak pieczony faszerowany kaszą gryczaną
- Dzik pieczony
- Wieprzowa szynka pieczona w całości
- Sandacz faszerowany podawany w całości lub pstrąg faszerowany podawany w całości
- Łosoś faszerowany podawany w całości w asyście owoców morza
- Potrawy z grilla serwowane na tarasie (do 3 godzin)
- Łosoś z warzywami i masłem koperkowym pieczony w folli
- Pierś z kurczaka marynowana w ziołach
- Karkówka bejcowana piwem i ziołami
- Szaszłyk wegetariański z warzywami
- Ziemniaki pieczone w folii z masłem ziołowym
- Fontanna czekoladowa z owocami z białą lub brązową czekoladą
- Fontanna alkoholowa
- Marcepanowy tort weselny (według zamówienia)
Istnieje możliwość skomponowania własnego menu, prosimy o informacje a prześlemy bazę potraw.
Do każdego zestawu menu doliczamy serwis w wysokości 10%
Korkowe (ustalenia indywidualne)
Dodatkowo organizujemy: rejsy statkiem, motorówką, pokazy sztucznych ogni, pokazy
barmańskie, taneczne, zespoły muzyczne, wodzireja i inne
Jeśli chcieli by Państwo poznać szczegółowe informacje zapraszamy serdecznie na spotkanie.